Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 19:14 - Принтерчета, миковщини и други работи…
Автор: mirchev Категория: Други   
Прочетен: 2801 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.08.2009 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В оригинал този материал е публикуван тук.   

    Принтерчета… Когато Румен Петков сдаде поста на вътрешен министър си отдъхнах. Мислих, че по-зле няма как да стане там… Идва Миков, обаче и хоп, пак далаверки. Преди месеци, когато познати в МВР ми обясняваха, че видинския кадър не става, не вярвах.
    Сега се оказа, че прословутите принтери за МВР били закупени със специална поръчка, с пълномощия дадени от МВР шефа. Много хитра идея – да дадеш на дознател, който не разпечатва повече от 40-50 копия дневно, принтер, предназначен за по над 1000 копия. Скоростта на печат на Rex Rotary SP C420 (такъв е модела на закупените принтери) е около 30 копия в минута. Ако дознателите в МВР имат нужда от подобна скорост, то проблемите с престъпността вече можем да считаме, че сме ги решили.
    Подобен принтер не само не е нужен на МВР, той е изключителен лукс. Вместо с тези пари да се оборудват няколко помещения, които обитават полицаите, те се дават за безсмислени покупки.
    Голяма част от служителите на реда работят с компютри, произведени преди 10-15 години, трета и четвърта употреба… И сигурно ще е много готино оперативната памет на принтера ти (256-512МВ) да е повече, отколкото на настолния компютър. Това не е нищо друго освен поредната подигравка с полицаите. Вместо да мислят за малкото гориво в резервоара, мизерните заплати и луксозните, безсмислени принтери, можеха да купят по 1-2 принтера на РПУ, на които да печатът всички. Така щяха да се спестят пари и принтерите да се използват ефективно. А сега се падат по принтер на 2-3 дознатели. Комично, но подобни неща се случват само в комични страни като нашата.
    Иначе тази сделка е доста любопитна, на фона на забраната за сключване на сделки за хардуер от предишното правителство. Това тогава се изтълкува като антикризисна мярка, а всъщност бе сериозен удар върху компаниите, които бяха свикнали да продават на държавата компютри и периферия. Положителното в случая е, че и по-голямата част от онези сделки “миришеха”, най-малкото защото се печелиха все от едни и същи играчи.
А тази далавера изскочи някак между другото. Любопитен съм какво ще покаже ревизията на последните 4 години в МВР, а и не само там?

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mirchev
Категория: Рецепти
Прочетен: 931460
Постинги: 196
Коментари: 2635
Гласове: 8113